Guia contra la violència masclista de Sant Andreu de la Barca

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha editat una guia de recursos que dona eines per actuar davant d’un cas de violència masclista.

D’aquesta “Guia contra la violència masclista” se’n han distribuit 12.000 exemplars a totes les llars de la ciutat.

El regidor d’Igualtat i autor de la guia, RubĂ©n Castro, ha explicat que l’objectiu Ă©s donar a conèixer d’una manera senzilla els recursos, serveis i informaciĂł sobre què Ă©s la violència masclista i especialment, sobre com actuar.

La guia s’adreça tant a les dones que pateixen algun tipus de violència com als veïns i veïnes, familiars o amics per a que la puguin detectar.

La guia és un instrument de prevenció amb l’objectiu que tota la població estigui assabentada de les actituds que poden suposar violència, per part de la parella però també a l’àmbit comunitari o laboral i sàpiguen què fer i com sortir-ne.

Així, es destaquen recursos com el SIAD de Sant Andreu de la Barca que ofereix atenció social, jurídica i psicològica, els telèfons 900 900 120 o el 016 d’atenció 24h contra la violència masclista i els serveis d’emergència a través del 112, com la Policial Local o els Mossos d’Esquadra.

Alhora, la Guia inclou informació sobre com afegir-se a la Xarxa Ciutadana contra la violència masclista, oberta a dones i homes, entitats, comerços i empreses de la ciutat que vulguin mostrar el seu compromís per la igualtat i rebre formació i recursos.